Sue Bird: Caitlin Clark çaylak olarak WNBA All-Star olabilir, Iowa yıldızını profesyonelliğe teşvik edebilir

semaver

New member
Caitlin Clark'ın kendine özgü üç sayılık atışlarından “ileri giden” pasör olarak benzersiz becerilerine kadar olağanüstü oyunu, Maine'den Kaliforniya'ya kadar basketbol hayranlarını büyüledi. Sıkça sorulan bir soru, oyunlarının bir sonraki seviyeye nasıl aktarılacağıdır. WNBA efsanesi Sue Bird, Perşembe günkü “Spor Medya Podcast'inde” tamamı yayınlanan 60 Dakikalık derinlemesine röportajında Clark'ın ilk yılında WNBA All-Star olabileceğini söyledi.

Bird, “Bence potansiyelini ortaya çıkarırsa bu gerçekçi olur” dedi. “Ve bu arada, bu WNBA'deki kimseyi rahatsız edecek bir durum değil. Zor olacak ama başarabileceğini düşünüyorum. Oraya vardıklarında ne olacağını görmelisin. Artık yetişkinlere karşı oynuyorlar ve bu onların kariyeri. Ancak erkenden büyük başarı elde etme şansı olduğunu düşünüyorum ve bunun büyük ölçüde onun uzak mesafe şutlarına bağlı olduğunu düşünüyorum. Bu onların ayırıcısıdır. Dışarıdaki insanları korumaya pek alışkın değilsin.”

Bird, Clark'ın girdiği dönemin onun oyun tarzını tamamladığını söyledi. Bir başka WNBA efsanesi Diana Taurasi, “Caitlin'in şu anda oynadığı gibi oynayabilirdi” dedi Bird, ancak Clark'ın bugün oynadığı gibi oynayacak bir dönemde büyümedi.

Bird, “WNBA'daki oyuncular şutörleri korumaya pek alışkın değiller” dedi. Bird, 20 yıllık WNBA kariyerinin ardından 2022'de emekli oldu.

Clark'ın, NCAA'nın COVID-19 salgınından etkilenen öğrenci sporculara yönelik muafiyeti sayesinde ek bir yıl daha uygunluk hakkı kazanacağından Clark'ın gelecek yıl Iowa'ya dönme seçeneği var. Ancak profesyonel olmaya karar verirse ve Indiana Fever tarafından 1 numara seçilirse, “bu onun için gerçekten iyi bir kadro olur” dedi Bird.

Bird, “Onu tamamlayacak iki gerçekten iyi post oyuncusuyla (Aliyah Boston ve NaLyssa Smith) hemen eşleşecek” diye devam etti. “Üniversiteden mezun olan ve Candace Parker, Breanna Stewart, Maya Moore, Diana Taurasi ve diğerleri gibi harika oyuncularla oynayan insanlar için bir emsal var.” Ama yine de ortaya çıkıp bunu yapması gerekiyor ve bazı büyüyen acılar olacak, sadece Az önce listelediğim tüm oyuncular gibi.”

DAHA DERİNE GİT

Caitlin Clark'ın 3.528 puana giden yolu: Iowa yıldızının son dört sezondaki en önemli anları

Bird, Omaha Productions ve Words + Pictures ile ortak yapımcılığını üstlendiği ve Bird through the Land yarışlarını içeren 10 bölümlük üniversite basketbolu seyahat günlüğü olan ESPN+ orijinal dizisi “Sue's Places”in bir bölümü kapsamında geçen Aralık ayında Iowa City'de Clark'la vakit geçirdi. Üniversite basketbolunun tarihini ve geleneklerini öğrenin. (Clark'ın bölümü 14 Şubat'ta yayınlandı.) Dördüncü sırada yer alan Hawkeyes, bir sonraki perşembe gecesi (20:00 ET, Peacock) Indiana'da 14 numarada oynayacak.

Clark'ın Iowa'da geçirdiği süre boyunca neden geniş basketbol seyircisinin hayal gücünü yakaladığı sorulduğunda Bird, bunun uzun mesafeli şutları ve böylesine gelişmekte olan bir zamanda kolej kadın basketbolunun yüzlerinden biri olarak oynadığı rolün bir birleşimi olduğunu söyledi.

Bird, “Onunla ilgili en çok öne çıkan iki şey var ve hadi uzun mesafeli atışlarıyla başlayalım” dedi. “Erkek ve kadın basketbolunu karşılaştırırken insanların smaç yapma takıntısını yok eden tek şey derin şuttur. Logo 3 demek istiyorsak öyle diyelim. Sebep ne olursa olsun, özellikle erkekler bundan nefret etmiyor. Nefret edilecek bir şey yok çünkü öyle. Bu yüzden oyunlarının bir kısmının insanları neşelendirmek olduğunu düşünüyorum. Ben de büyüleyici buluyorum, değil mi? Uzaktan şutlarla oynama şekli büyüleyici. Herkes bununla ilgileniyor. Yani bu onun bir parçası.

Bird şunları ekledi: “Bence diğer kısım, kadın basketbolunun bir an yaşadığı ve o anın üzerinde çalışacak birine ihtiyaç duyduğuydu. Caitlin, doğduğu yıl ve şu anda eğitim gördüğü dönem nedeniyle bu anı yakalama konusunda eşsiz bir konumda. Şu anda kolej basketbolunda heyecanı hissedebileceğiniz başka oyuncular da var. JuJu Watkins, USC'de hızla sahaya çıkıyor ve tüm zamanların en iyi oyuncularından biri haline gelebilir. Bunu gelişigüzel söylemiyorum; Bunun nedeni kariyerine başlama şeklidir.”

daha derine git

DAHA DERİNE GİT

Caitlin Clark'ın gol rekoru onu tarihi kılıyor. Boyutları onları eşsiz kılıyor

Clark'ın Iowa'dan ayrılma kararı spor medyasında ve spor hayranları arasında birçok tartışmaya yol açtı. Geçtiğimiz günlerde eski WNBA MVP'si Sheryl Swoopes, Clark ve LSU'dan Angel Reese gibi potansiyel oyuncuların, tecrübelilerin yoğun olduğu bir lig olan WNBA'de gelişmek için zamana ihtiyaç duyacağını tartıştı.

Bird, Clark'ın yerinde olsaydı ne yapacağı sorulduğunda tereddüt etmedi.

Bird, “Eğer Caitlin Clark'sam, üniversiteliyim” dedi.

Gerekli okuma

(Fotoğraf: Morgan Engel / Getty Images aracılığıyla NCAA Fotoğrafları)