NBA'in GOAT'ı kim: LeBron mu yoksa Jordan mı? Mevcut oyuncular için aradaki fark uzun ömürlülük nedeniyle daralıyor

semaver

New member
Bazı tartışmalar kendi aşamalarını hak ediyor.

(Anonim) NBA Oyuncu Anketimiz Pazartesi günü yayınlanırken ve rekor 142 oyuncu ligleriyle ilgili en ilginç sorulardan bazılarına ağırlık verirken, biz de ilgi çekici bir oylama eğilimi olduğundan, asırlık GOAT tartışmasını daha da derinlemesine araştırmaya karar verdik. sadece keşfedilmesi gerekiyor.

Michael Jordan üst üste üçüncü kez “Tüm Zamanların En İyisi” kategorisini kazanırken, LeBron James'e karşı bir zamanlar büyük olan farkı her geçen ankette önemli ölçüde azaldı. Bu sefer James neredeyse görevi devralıyordu. Veriler yüksek sesle ve net bir şekilde konuşuyor…

• 2019 (ilk defa Atlet anketi gerçekleştirdi): Ürdün oyların yüzde 73'ünü aldı ve onu yüzde 11,9 ile James izledi (yüzde 61,1 puanlık bir fark).
  • 2023: Ürdün oyların yüzde 58,3'ünü aldı ve onu yüzde 33 ile James izledi (yüzde 25,3'lük bir fark).
  • 2024: Ürdün oyların yüzde 45,9'unu alırken onu yüzde 42,1 ile James izledi (sadece yüzde 3,8'lik bir fark).

Peki Jordan'ın farkı neden bu kadar azaldı? Oyuncuların kendilerini anlatmasını istedik.

Hem eski hem de yeni LeBron seçmenleri arasındaki fikir birliği mantığı, ikisi arasındaki temel farkın onun uzun ömürlülüğü olduğu yönünde. 30 Aralık'ta 40 yaşına girecek ama hala bugün dünyanın en iyi oyuncularından biri olarak kabul edilecek kadar büyük. Jordan, NBA Finalleri'ndeki 6-0'lık rekorundan beş En Değerli Oyuncu ödülüne ve inanılmaz iki yönlü oyununa kadar 14 yıllık kariyerinde epik başarılara imza atarken, birçok oyuncu James'in zirvede kalma yeteneğinin olduğu görüşünü paylaştı. elitlerin yirmi yıldan daha uzun bir süre boyunca kalması bunu aşırı hale getirecektir.

Hatırlatmak gerekirse Jordan, kariyeri boyunca iki kez (1993 ve 1998) emekli oldu ve 19 yılda 14 sezon forma giydi. James'in yaşındayken, Washington'daki unutulmaz iki sezonunun sonuncusunda, kötü bir Wizards takımında sezon sonrası iki sezonda 37-45 öndeyken iyi bir performans sergiledi. Bu arada James en iyi çalışmalarından bazılarını sona sakladı:

• 7 Şubat 2023'te Kareem Abdul-Jabbar'ın rekorunu kırdı
  • Los Angeles Lakers'ı Batı'ya taşıdı Konferans üç ay sonra final yapıyor
  • Lakers'ı Aralık ayında (ilk) sezon içi turnuva şampiyonluğuna taşıdı
  • Şubat ayında 20. All-Star takımına seçilen ilk oyuncuydu.
  • O sezon en az 25 sayı, 8 asist ve 7 ribaund ortalamasına sahip üç oyuncudan biriydi (diğerleri Nikola Jokić ve Luka Dončić'ti).
GOAT başkanına duyduğumuz saygıdan dolayı, öncelikle MJ'in sadece basketbol değil tüm spor dünyası üzerindeki etkisinin çok önemli bir X faktörü olduğuna inanan Ürdünlü bir seçmenin incelikli görüşünü vurguluyoruz.

Oyuncu, “Tüm zamanların en iyisi LeBron James'tir, fakat tüm zamanların en iyisi Michael Jordan'dır” dedi. “Fark istatistiktir. Etkiden bahsederken Michael Jordan. İstatistikler ve rakamlar hakkında konuştuğunuzda LeBron. Mike en büyük etkiye sahip, bu da onu her açıdan tüm zamanların en iyisi yapıyor çünkü o sadece basketbolu etkilemiyor. Teniste ve futbolda kendisine hayranlık duyan insanları etkiliyor. Ama bunu LeBron'dan duyamazsınız. …LeBron oyunu değiştirdi, özellikle de oynanış şeklini. Jordan bakış açısını değiştirdi. Ve bu büyük bir fark.”

Ancak LeBron seçmenlerinin çoğunun aşağıda detaylandırdığı gibi, onlar için durum çok daha derin. Mikrofon sizindir:

“Jordan'ın (14) yılda yaptığı şeyin çılgınca olduğunu düşünüyorum, ancak (James'e ayak uydurması için) pek çok başka şeyi de eklemeniz gerekir. Sanırım “Bron”la MVP yorgunluğunu yaşadık. Bence yaklaşık yedi tane olmalı (dört yerine MVP ödülü). Bence “Bron, D-Rose'un (Derrick Rose) MVP'sine (2010-11) sahip olmalı.” Bence KD'nin (Kevin Durant) MVP'sine (2013-14) sahip olmalı. Bence James Harden'ın MVP'sine (2017-18) sahip olmalı. Sahip olması gereken birçok MVP var.”

“Tüm zamanların draftında kimi seçeceğim? Ben böyle görüyorum, ne demek istediğimi anlıyor musun? Bazı insanlar buna şöyle bakıyor: “Son şansı kim kullanacak?” falan, falan, falan, diğer saçmalıklar. Ama tüm zamanların draftında LeBron'u seçiyorum. Neden? Harika 20 yıl geçiriyorum ve 1'den 5'e kadar (oyun kurucudan pivota) oynayan birini alıyorum. Ve sadece şunu söyleyeyim: 2 numara olarak seçtiğim kişi tüm zamanların en dominant oyuncusu Shaq (O'Neal) olacaktır. Yani GOAT tartışmamda 1-2 olurdum. Ve bu bir Kobe (Bryant) hayranından geliyor.

“Çağdaş olarak kazanmak zordur. Ve belli ki Mike katil. Peki o zaman 3 sayılık atışlara nasıl uyum sağlayacak? Teflon MJ pelerinini çıkarınca sorular geliyor. Bugünün oyuncularını alıp o zamanın oyuncularını kullanırsanız daha hızlı, daha güçlü ve daha yetenekli oluruz. Onları öldürürdük. Neyse ne. Michael'a Michael denmesinin nedenlerinden biri onun bu neslin ilk sporcusu olmasıydı: 1,80 boyunda, 40 inç dikey, ki bu 80'lerde çılgınlıktı. Ancak bugünlerde bunu yapan yeni başlayanlar ve rol oyuncularımız var. “Bron 1,80 boyunda, 260 kilo ağırlığında ve 50 inç dikey yüksekliğe sahip.” 2045'te muhtemelen böyle görünecek. Ve sonra şöyle bakacağız: “Bu küçük çocuklarla oynayabilir miyim bilmiyorum.” (Bugün) lisede insanlar serbest atış çizgisinden havalanacak ve yel değirmeni smaçlarıyla insanlara saldıracaklar. Ben okuldayken, bir yel değirmenini zar zor tamamlamak bir şeydi. …Sanki bu çocuklar sekizinci sınıftaki çocuklara karşı çıkıyor. Bu evrimin bir parçası. Basketbolda bile insanlar bunun mümkün olduğunu görür görmez bunu yapmaya çalışıyorlar. Ben çocukken Kobe bacaklarının arasından zar zor smaç atabiliyordu. Kendimize hedef olarak koyduğumuz şey budur. Artık insanlar Zach LaVine'e, 360 serbest atış çizgisine ve diğer çılgın saçmalıklara bakıyor. … Bu hayvanın büyümesinin bir parçası.”

“(LeBron) kesinlikle. Bence onun kelimenin tam anlamıyla her şeyi yapabilecek ve pek çok farklı organizasyonda (Cleveland Cavaliers, Miami Heat ve Lakers) şampiyonluklar kazanabilecek kapasitede olduğunu ve aynı zamanda kariyerinde uzun ömürlülüğü nasıl elde edeceğinin en çok noktasına sahip olduğunu ve çözdüğünü düşünüyorum. kariyer. Herkes uzun bir yaşam için çabalıyor ve o bunu çözdü. Bunu en üst düzeyde çözdü. Hiç bir anlamı yok.”

“LeBron James şüphesiz basketbola dokunan en iyi oyuncu. Mahkemeye sunduğu ve uzun süredir yaptığı beni ilgilendirir.”

“LeBron derdim. 20 yıldır bunu yapabilmek çılgınlık. Bence burada dikkate alınması gereken daha çok bir uzun ömürlülük meselesi ve (nasıl) hala her yıl en yüksek seviyede oynuyor? (Kendisine yüklenen) en yüksek beklentilerle, konu lige yükselmeye geldiğinde kaybedecek her şeyi vardı. Bu beklentilerin gerisinde kalmak ve onları karşılayamamak onun için çok kolay olurdu. Bir şekilde hepsini geride bıraktığını düşünüyorum. … Sahaya yaklaştıkça LeBron'un ne kadar muhteşem olduğunu, olaylara bakış açısını, konuşma şeklini daha iyi anlıyorsunuz. Oyuna olan etkisi, oyuna verdiği önem fark ediliyor.”

“(LeBron), basit. O her şeyin en iyisidir: uzun ömürlülüğü, tutarlılığı, ulaşılabilirliği. Ve o kazandı.”

“Kişisel olarak benim için (James) büyümek sadece en önemli noktaydı. Ortabatılı bir çocuk olarak onun Ohio'da, St. Vincent-St.'de olduğunu hatırlıyorum. Mary Lisesi'nde okuyorum ve onun adını küçük bir çocukken duyuyorum. Ve onun lige geldiğinden beri yaptığı her şeyi yaptığını görmek inanılmazdı. Bu onun ve tüm sıkı çalışmanın bir kanıtıdır. Yaptığı şey normal değil. Kesinlikle.”

“Uzun ömür, 20 yılı aşkın dayanıklılık.”

Gerekli okuma

(İllüstrasyon: John Bradford / Atlet; LeBron James ve Michael Jordan'ın öne çıkan fotoğrafları: Justin Tafoya, Nathaniel S. Butler / Getty Images)