Falcons ve Broncos Pazar günü karşı karşıya geldiğinde tehlikede olan şeylerden biri şu: Ellis ailesinin övünme hakları

semaver

New member
Denver Broncos, Nisan ayındaki NFL Draftında üçüncü tur seçimini yapmaya hazırlanırken, Jonah Elliss'in isminin hâlâ tahtada olduğunu görmek onları heyecanlandırdı.

Denver antrenörü Sean Payton, bu sezonun başlarında takımın Utah Üniversitesi'nden pas koşusu konusunda ikinci tur notu aldığını söyledi. Birinci yılda katkıda bulunabilecek araçlara sahip olduğuna inanıyorlardı; bu ihtiyaç, geçen yıl üçüncü turda seçilen Drew Sanders'ın baharda yaşadığı sakatlık nedeniyle daha da arttı.

Tek bir sorun vardı. Atlanta Falcons, Broncos'un önünde iki seçim seçti. Genel menajerleri, daha önce Payton'ın 16 sezonunun neredeyse tamamında New Orleans Saints'in ön ofisinde takımın baş antrenörü olarak görev yapmış olan Terry Fontenot'tur. Atlanta'nın kadrosunda ise Jonah'ın kardeşi Kaden Elliss adında bir defans oyuncusu vardı ve 2019'da Payton, Fontenot ve Saints tarafından yedinci turda seçilmişti.

“George'a (Paton, Denver genel menajeri) döndüm ve şöyle dedim: 'Terry kardeşini askere alacak; Payton bu hafta “Bunu biliyorum” dedi. “Başka bir oyuncu seçtiler ve biz de tabii ki seçimimizi yapmanın heyecanını yaşadık.

Falcons, sezon öncesi ön çapraz bağ sakatlığı yaşayan Washington'un dış savunma oyuncusu Bralen Trice'i 74. sıradan seçti. İki seçim sonra Broncos, Jonah Elliss'i aldı.

Payton'ın telefonu anında bir kısa mesajla çaldı. Bu Kaden'dı.

Payton gülerek “Size ne söylediğini söylemeyeceğim” dedi. “Fakat Kaden'i tanımanın bir sonraki seçimle ilgili futbol zihniyetini anlamamıza gerçekten yardımcı olduğunu söyleyebilirim.”

Scoop Şehir Bülteni

Ücretsiz, günlük NFL güncellemeleri doğrudan gelen kutunuza gönderilir.

Ücretsiz, günlük NFL güncellemeleri doğrudan gelen kutunuza gönderilir.

Kayıt olmak
Scoop City bültenini satın alın

Kaden Elliss ayrıca takasın pek fazla ayrıntısını açıklamadı.

Falcons defans oyuncusu “(Ben) tıpkı 'İyi bir vuruş yaptın' gibiydim” dedi. “Başka şeyler de söylendi ama olan bu. Onun Denver'da ve Sean'la (ve) iyi bir ekiple orada olması beni çok heyecanlandırıyor. Batıda bir ailemiz var, dolayısıyla burası iyi bir yer.”

Taslaktan iki hafta sonra NFL programı yayınlandı ve Elliss ailesinin yeniden bir araya gelmesi için bir tarih belirlendi. Pazar günü Falcons, play-off'lara doğru bir adım daha atmaya çalışan iki takımın karşılaşması için Broncos'u ziyaret ettiğinde, Kaden ve Jonah NFL'de ilk kez karşı karşıya gelecek. Her ikisi de savunma oynuyor – Kaden, iç savunma oyuncusu olarak, Falcons'a 88 top çalma ile liderlik ediyor; Jonah, pas hücumu rotasyonunda bir rol üstlenen ve iki çuvalı olan bir dış savunma oyuncusu olarak, bu nedenle iki kardeş arasında doğrudan bir çatışma olmayacak.

Meğer ki …

Kaden, “Belki özel takım maçına gizlice girmenin bir yolunu bulabiliriz” dedi.

Atlanta defans oyuncusu Kaden Elliss, Falcons'a 10 maçta 88 top çalmayla liderlik ediyor. (Jonathan Bachman/Getty Images)

Kardeşler Ellis ailesinin NFL'e katılmayı başaran beş üyesinden ikisi. Christian Elliss, New England Patriots'ın defans oyuncusu ve Noah Elliss, son iki sezon Philadelphia Eagles'ta forma giyen ve serbest oyuncu olan defans oyuncusu. Kaden ve Jonah ile birlikte NFL'de oynayan tek dört kardeş olarak kabul ediliyorlar. Jonah Cuma günü yaptığı açıklamada, Utah'ta birinci sınıf savunma öğrencisi olan Elijah Elliss'in önümüzdeki yıllarda ailenin NFL kardeşliğine katılması durumunda şaşırmayacağını söyledi.

Falcons antrenörü Raheem Morris bu hafta “Elliss'i tanımadan duramıyorum” dedi. “Onlardan bir milyon var.”

daha derine git

Daha derine git

Falcons'un “kafalıları” iç savunma oyuncusunun pozisyonunu nasıl değiştirmek istiyor?

Babası Luther Elliss, ligde on sezon defansif mücadele olarak oynadı. İlk dokuzu, onu Utah'ta All-American üniversite kariyerinin ardından 1995'te ilk turda seçen Detroit Lions'tan geldi. Son sezonu 2004'te Broncos'taydı ve Mancos, Colorado'da büyüyen biri için kariyerine uygun bir son oldu. Elliss daha sonra Broncos'un takım papazı oldu ve bu görevi takımın 2015'teki Super Bowl sezonunda üstlendi.

Öğleden sonra 13.00'teki bu panel aslında çok komik çünkü az önce Elliss 55'in Dak'ı kovmaya çalıştığını gördüm, sonra Elliss 52'nin Justice Hill'i korumaya çalıştığını ve ardından Elliss 53'ün Tony Pollard'ı alt etmek için nasıl ilerlediğini gördüm.

— Benjamin Solak (@BenjaminSolak) 3 Kasım 2024
Elliss'in Broncos'taki tek sezonunda, ailenin büyük kamyonetinin takımın tesisine yanaşması alışılmadık bir durum değildi. Luther ve eşi Rebecca'nın yedisi evlatlık olmak üzere 12 çocuğu var. Bu büyüklükteki bir ailede rekabet kaçınılmazdı. Bazen en zorlu yarışlar yemek masasında yapılırdı.

“Oyunlar uydurduk. Güneşin altında her maçı, her sporu oynardık” dedi Kaden. “Bazen futboldu. Bazen futbol ya da rastgele oyunlar uyduruyorduk.”

Luther'in kariyeri bir rehber olarak hizmet etti. Elliss'teki oğlanların çoğu sekizinci sınıfa kadar futbol oynamadı – Kaden beşinci ve yedinci sınıfta gizlice futbola katıldı – ama ortak yetişme tarzlarının bir parçası olan spor sevgisi hızla büyüdü.

Kaden, “Babam açıkça işimizi yönetebildi” dedi. “Yani sadece çok çalışmıyoruz, aynı zamanda akıllıca çalışıyoruz ve nerede gelişmemiz gerektiğini, bu adımı atmak istiyorsak ne yapmamız gerektiğini kendimize gösteriyoruz.”

daha derine git

Daha derine git

Broncos'un çaylağı Jonah Elliss pas atma planını geliştirmeye devam ediyor

Pazar günkü Broncos ve Falcons arasındaki karşılaşma tanıdık bağlantılarla dolu. Falcons güvenliği Justin Simmons, takımın onu 2016'da üçüncü tur draft hakkıyla seçmesinin ardından ilk sekiz yılını Denver'da geçirdi. Kariyerindeki 31 müdahalenin 30'u Broncos formasıyla geldi. Kendisi ve eşi Taryn Simmons, Justin Simmons Vakfı ile yaptıkları çalışmalar sayesinde Denver toplumuna derinden bağlı hale geldiler ve güvenlik, ekibin üç kez Walter Payton Yılın Adamı adayı seçildi. Bu hafta “ömür boyu Bronco” olacağını söyledi ancak Pazar günü odak noktası Falcons'un yedinci galibiyetine yardımcı olmak olacak.

Broncos'un geniş alıcısı Courtland Sutton, “Yıllarca ona karşı antrenman yapmak bir şey, ancak sıcak topları yakalamak eğlenceli olacak” dedi. “Ona şaka yollu 'Hey kardeşim, beni ortada gördüğünde arkadaş olduğumuzu hatırla' dedim.”

Falcons hücum koordinatörü Zac Robinson, Denver'da büyüdü. Ailesinin sezonluk bileti olan bir Broncos hayranıydı. Daha sonra Littleton, Colorado banliyösündeki Chatfield Lisesi'nde göze çarpan bir futbolcu oldu.

Robinson, “Denver'a gideceğimizi gördüğümde ailem kesinlikle heyecanlandı” dedi. “Atmosferi yenmek zor. Orada ve KC muhtemelen NFL'deki en iyi iki isim. Eve dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.”

Bu dönüş özel olacak ama NFL'de her hafta yeniden birleşme maçları ve eve dönüşler oluyor. Babalarının evindeki stadyumlardan birinde, 30'dan fazla aile üyesinin olduğu kardeşler arasında bir kavga mı var? Pek değil.

Denver'da dolabı Jonah'ın yanında bulunan ve daha önce New Orleans'ta Kadens'in takım arkadaşı olan Broncos'un sıkı sonu Adam Trautman, “Üniversitede kardeşlerimden biriyle oynadım, ancak bu açıkça farklı” dedi. “Kardeşimle aramda her zaman bir rekabet vardı ve onların da buna bu şekilde davrandığına eminim.”

Broncos'un çaylak oyuncusu Jonah Elliss (52), bu sezon Denver adına 21 top çalma ve iki çuval kaydetti. (C. Morgan Engel/Getty Images)

Elliss kardeşler Pazar günkü fırsatı hafife almıyorlar. Ancak günün sonunda bu, sonsuz bir yarışmalar dizisinin içindeki başka bir yarışmadır. Her yıl, genellikle 4 Temmuz hafta sonu boyunca aile, mısır tarlasından masa oyunlarına kadar değişen bir yarışma listesiyle çok gün süren bir etkinlik olan Elliss Olimpiyatları için bir araya gelir. Etkinlik, Luther ve Rebecca'nın evinde saklanan, kazananların isimlerinin yer aldığı bir kupayı da içeriyor. Eşlerin ve yakın aile dostlarının yer aldığı yarışmaya üç düzineden fazla katılımcı katılabilir.

Çöp konuşmak gösterinin ayrılmaz bir parçası. Jonah bu hafta kendisinin ve nişanlısının turşu müsabakasında üstünlük sağladıklarını paylaştı ve bu da ağabeyini kızdırdı.

Jonah, “Saat 11'den önce bir maçta en fazla üç veya dört gol attığımızı düşünüyorum” dedi. “Oldukça iyiyiz. (Kaden)'i öldürdük. Hoşuna gitmedi.”

Ancak çoğu kişi, konu tweet atmaya gelince Kaden'in tempoyu belirlediği konusunda hemfikir görünüyor. Bu nedenle, 2022 karşılaşmasında NFL'de Christian'a karşı açık bir galibiyet elde eden Falcons defans oyuncusunun, Jonah ile düellosu öncesinde veda sözlerini söylemesi belki de sürpriz değil.

Elliss maçları için “1-0'ım” dedi. “Bu hafta 2-0 yapacağız”

(Kaden ve Jonah Elliss'in en iyi fotoğrafları:
Todd Kirkland ve Justin Edmonds/Getty Images)