Ben Shelton, Avustralya Açık yayıncılarının “utanç verici ve saygısız” röportajlarını eleştirdi

semaver

New member
MELBOURNE, Avustralya (AP) – Çarşamba günü Lorenzo Sonego'yu yenerek Avustralya Açık'ta yarı finale yükselen 22 yaşındaki Amerikalı Ben Shelton, yayıncıları ve röportajcıları eleştiren oyuncuların korosuna sesini de ekledi. maçın ardından düzenlenen basın toplantısında sahaya çıktı.

Shelton, “Bu hafta yayıncıların oyunculara nasıl davrandığını görünce biraz şaşırdım” dedi.

Şikayet listesinin başında Sırp taraftarlarla alay eden, Novak Djokovic'e hakaret eden ve televizyonda “onu dışarı at” diye bağıran Channel 9 spor muhabiri Tony Jones yer alıyordu. Bu, Djokovic'in iki yıl önce Kovid-19 protokolleri nedeniyle Avustralya'dan sınır dışı edilmesine açık bir göndermeydi.

Jones radyoda özür diledi ve Djokovic'in yorumlarını “aşağılayıcı ve saldırgan” olarak nitelendirmesinin ardından “hedefi aştığını” söyledi. Özrünü alana kadar mahkemede röportaj yapmayı reddetmişti.

Shelton, “Bunun sadece tek bir olay olduğunu düşünmüyorum” dedi. “Bunu sadece kendimde değil, farklı insanlarda da fark ettim.”

Amerikalı öğrenci Tien'in sahadaki röportajından bahsetti; bu röportajda bitkin ve sersemlemiş 19 yaşındaki Tien, yaklaşık beş saatlik tenis gecesinin ortasında iki soru onu biraz suskun bıraktığında bazı alayların konusu haline geldi. Az önce 5 numaralı seribaşı Daniil Medvedev'i nakavt etmişti.

Röportajcı John Fitzgerald, “19 yaşındakilerin o kadar iyi olmaması gerekiyor” dedi. Daha sonra Tien'e bir sonraki rakibi Corentin Moutet'i duyup duymadığını sordu.

Shelton, “Bunu Öğrenci Tien'in maçlarından birinde fark ettim” dedi. “Maç sonrası röportajında Medvedev'i yendiğini düşünüyorum. Bunu biraz utanç verici ve saygısız buldum.”

Shelton daha sonra kendi deneyimlerine döndü. Gael Monfils'i dördüncü turda mağlup ettikten sonra röportajı yapan kişi Shelton'a Monfils'in babası olabileceğini söyledi. Monfils de siyahi ve Shelton da “Bu bir kara şaka mı?” diye yanıt verdi.

Daha sonra röportajı yapan kişinin bu yorumda herhangi bir kötü niyet taşımadığını düşünmediğini ancak bunun kendisini yine de rahatsız ettiğini söyledi.

“Maç sonrası röportajlarda çeşitli oyuncuların bana yaptığı bazı yorumlar var. Bugün sahada: “Hey Ben, bir sonraki maçında kimle oynarsan oyna, kimsenin sana tezahürat yapmaması nasıl bir duygu?”

“Yani bu doğru olabilir ama hayatımda hiç tanımadığım bir adamın yorumunu saygılı bulmuyorum.”

Shelton, yayıncıların ve röportajcıların tenisi teşvik etme konusunda yeterince iyi bir iş yapmadıklarını hissettiğini söyledi.

“Yayıncıların sporumuzu geliştirmemize ve en büyük sahnede maçlar kazanan bu sporcuların en büyük anlarından birinin tadını çıkarmalarına yardımcı olmaları gerektiğine inanıyorum. Çok fazla olumsuzluk olduğunu hissediyorum. Bunun değişmesi gereken bir şey olduğunu düşünüyorum.”

Tennis Australia, Shelton'ın yorumlarına hemen yanıt veremedi.

(Nick Denholm/Getty Images)